Kreativne timske ideje za praznike

Važan element kulture preduzeća i zadovoljstva zaposlenih mogu biti interni programi koje organizuje kompanija. Smatramo da je posebno važno da se ovi programi uklope u tim i po kvalitetu i po relevantnosti, jer događaj koji je krenuo naopako može da postigne suprotno. Zato bismo želeli da pomognemo našim partnerima da organizuju kvalitetne i kreativne programe za svoje zaposlene, čime bismo povećali njihovu posvećenost.

U našem članku ćemo vam pokazati nekoliko saveta kako da istražite svečanu sezonu, iskoristite potencijal izgradnje zajednice i koliko je lako upravljati ovim aktivnostima kroz naš sistem.

Noć veštica i Dan zahvalnosti

Dok je konkurencija u rezbarenju bundeve možda previše očigledna, lako je začiniti je tako što ćete na Youtube-u ili TikToku zagledati neke ideje iz kutije, tako da odmah možete da uđete u kreativno razmišljanje, ili da nabavite neke osnovne dodatke iz hobi prodavnica ili čak Letećeg tigra. U stvari, možete organizovati i takmičenje kostima za Noć veštica.

Napravite anketu u kojoj možete lako i demokratski da sprovodite turnire i olakšate kolegama da aktivno koriste vaše alatke za komunikaciju na mreži. Takođe možete dati još manje nagrade dobitnicima ili favoritu publike (npr. laserska borbena propusnica, kupon za večeru, šolja za kompaniju itd.), možete dodatno povećati zadovoljstvo zaposlenih ovakvim malim ljubaznim gestovima. Kreirajte događaj na interfejsu koji koristite i pratite događaj od početka do slika "Posle".

Na isti način, može biti odlična ideja da zatražite filmske preporuke gde možete glasati za neki od preporučenih filmova koji su predati onda možete organizovati filmsko veče kompanije i zajedno gledati odabrane. Samo uzmi projektor i par zvučnika, grickalice i gotov si! 

Ne slave sve zemlje Dan zahvalnosti, ali možete doneti novu tradiciju u kancelariju. Pripremite kutiju i malo papira i stavite je u zajedničku oblast. Vaše kolege mogu da pišu male beleške jedni drugima kako bi im se zahvalili na godišnjem radu, podršci, kafi zajedno ili na čemu god da ste im zahvalni. Može biti po vašim imenima ili anonimno.

Kancelarija Deda Mraza, Božić i Nova godina

Dobrotvorne ideje

Tokom praznika pomislite na one kojima je zaista potrebna pomoć ili neka ljubaznost pa vredi izaći iza višeg cilja i potrošiti godišnji budžet za praznike na nešto drugo osim na uobičajene poklone kompanije. Obavljanje nekog dobrotvornog rada takođe može biti odličan program izgradnje tima kada je u pitanju kompanijski Božić ali programe vaše kompanije možete organizovati oko ove ideje i u drugim vremenima.

Organizujte prikupljanje sredstava za porodice kojima je pomoć potrebna, domove za decu, spasioce životinja ili bilo koju organizaciju kojoj biste želeli da se pridružite na nivou kompanije! Takođe možete da započnete glasanje o ovome da biste odabrali organizaciju koju ćete podržati.

Office Deda Mraz ili Tajni Deda Mraz

Sklapanje Deda Mraza nikada nije lako. Ako paket sadrži i neke jestive možda ćete želeti da procenite netoleranciju na hranu, a takođe se savetuje da razmislite o aspektima održivosti poklona. Odlično rešenje za to je priprema upitnika unapred (online ili offline), čime se izražava značaj brižne korporativne kulture. Štaviše, u upitnik možete da uključite opciju o tome da li bi zaposleni ponudio sopstveni paket detetu ili porodici u nevolji.

Četa Božić

Korišćenje upitnika takođe može biti korisno prilikom glasanja o tome u kojim božićnim programima bi kolege želele da učestvuju ili ako postoji kompanijska večera možda ćete želeti da se raspitate o netoleranciji na hranu i dijetetskim preferencijama (netolerancija na laktozu, vegetarijanska, veganska itd.).

Kada organizujete planove, pomislite na kolege koje su možda udaljene od svojih najbližih zbog situacije sa pandemijom ili samo geografskih razloga. Kao što ste gore pomenuli, možete ih uključiti u proslavu tako što ćete vam preporučiti filmove, knjige, recepte i programe koji im mogu pomoći da se uključe u praznike.

Štaviše, u kancelariji možete imati gotovo neizbežan ružan dan džempera (ili čak takmičenje u kuvanju sa ružnim džemperima) i sve ih začiniti takmičenjem.

Napravite kompaniju Advent kalendar, ovde su mogućnosti beskrajne. Ako je broj zaposlenih tačno 24 koji je odličan ali možete napraviti onoliko paketa koliko ih ima u kompaniji, onda ih nasumično distribuirajte na 24 onda nasumično izaberite ko otvara pakete svakog dana.

Društvo Nova godina

Nije bitno da li planirate kancelarijsku novogodišnju noć ili prvi događaj sledeće godine veče igre na tabli je uvek dobra ideja. Svako može da podeli svoje favorite ili čak da donese nove koje je dobio za Božić ove godine. Ima dosta zabavnih igara van Monopola i Unoa ovih dana, zato igraj dalje!

Nadamo se da smo uspeli da doprinesemo bar jednoj sjajnoj ideji vašem timu kako se približavamo kraju 2021. godine! Ukoliko ste zainteresovani za naše korisne karakteristike Blue Colibri Aplikacija i te kako možete implementizati navedene ideje, pregledati naš web sajt ili nas kontaktirati na hello@bluecolibriapp.com email adresu!