Digitalizacija interne komunikacije kao sredstva motivacije zaposlenih

Kako savremena interna komunikaciona platforma može da pomogne u angažovanjem novih saigrača i zadržavanju aktuelnih? Da li aplikacija može da približi zaposlene u kompaniji o kompaniji? Pogledajte naša učenja u ovoj studiji slučaja sa J. H. Ziegler Magyarország Kft.

O partnerskom preduzeću

J. H. Ziegler Magyarország Kft. je kompanija sa preko 100 godina istorije u nenapečenoj proizvodnji tekstila. Njihovi proizvodi mogu da se koriste u širokom spektru slučajeva korišćenja, od automobilske industrije, do proizvodnje nameštaja, do izgradnje. Grupa kompanija J. H. Zigler ima 3 lokacije širom sveta, u Kini, Nemačkoj i Mađarskoj. U mađarskoj kompaniji zaposleno je 130 ljudi, od kojih su 100 radnici sa plavom kragnom. Većina zaposlenih je mlada, prosečna starost je 37 godina.

Glavni izazovi interne komunikacije

  • Angažovanje novih zaposlenih i zadržavanje aktuelnih poboljšanjem komunikacije.
  • Direktno stižem do radnika sa plavom kragnom.
  • Uvođenje rešenja koje može da izmeri da li su poruke stigle na odredište.
  • Zamena tradicionalnih kanala komunikacije (npr. tabla, TV)savremenim uređajima.
"U proteklih nekoliko godina shvatili smo da je angažovanje novih zaposlenih i zadržavanje postojećih teško, ako ne koristimo motivacione uređaje koji se razlikuju od tradicionalnih. Što više informacija naše kolege dobiju, zajedno sa mogućnošću da se uključe u to, veća je mogućnost da postanu deo života kompanije"

rekao je Ildikó Gombolai, finansijski i kadrovski menadžer J.H. Ziegler Magyarország kft.

Rešenje

J. H. Ziegler Magyarország Kft. je tražio rešenja za ove komunikacione izazove kada su uzeli u obzir Blue Colibri Aplikacija interna aplikacija za komunikaciju. Pre nego što su ga sproveli, sproveli su istraživanje među svojim zaposlenima, kako bi razumeli koliko bi bili otvoreni za takav uređaj.

"Istraživanje je dalo veoma pozitivne rezultate. To je pojačalo naše razumevanje da su naši zaposleni zainteresovani i radoznali u pogledu života kompanije. Kako bismo ih bolje angažovali, izabrali smo ambasadore u svakoj oblasti, koji su pomogli svojim saigračima da instaliraju i istraže funkcije aplikacije."

rekao nam je Ildikó.

Naši stariji zaposleni su bili oduševljeni platformom kao i naši mlađi. Kompanija je uložila dodatno vreme i energiju u pružanje pomoći starijim kolegama da se upozna sa aplikacijom i savladaju njene funkcije. Od tada su jednako aktivni na platformi kao i njihovi mlađi saigrači.

O Blue Colibri Aplikaciji

Blue Colibri Platforma aplikacije ne zaoštakava prostor na telefonima, saigrači mogu da preuzmu aplikaciju na sopstvenim uređajima i ne moraju da se opterećuju ažuriranjima. Svaki deo novog sadržaja je najavljen uz obaveštenje, čineći njegovu upotrebu udobnom i jednostavnom.

"Naši saigrači mogu odmah da dobiju vredne i tačne informacije u aplikaciji. Naši raniji kanali komunikacije su se smanjili na značaju od Blue Colibri Aplikaciju. Budući da manje vremena provodimo na poslovnim lokacijama zbog pandemije, aplikacija je mnogo korisniji i pristupačniji alat za sve od TV-a i biltena"

- Spomenula je

Kompanija koristi vesti i obaveštenja najviše za deljenje informacija vezanih za kompaniju i ograničenja vezanih za koronu i razvoj situacije. Zaposleni mogu da preuzmu korisna sredstva iz baze podataka dokumenata (propisi, dokumenti vezani za posao itd.). Revizije i vreme pregledanja mogu se videti u funkciji kalendara, kao i u događajima u zajednici.

Rezultati i dostignuća

  • Kompanija deli mnogo vesti o proizvodima na platformi. Oni proizvode specijalizovani proizvod, koji postoji u svakoj oblasti našeg života, ali obično nije vidljiv. Približavanjem naših saigrača proizvodu, oni razumeju kako njihov rad stvara uticaj u svakodnevnom životu, a takođe se približavaju kompaniji.
  • Razmena informacija je postala brža, naši zaposleni se osećaju kao da je njihovo mišljenje bitno.
"Aplikacija nam je pomogla da se približimo našim zaposlenima. Postoje zajedničke teme i tačke o kojima imaju priliku da razgovaraju. Verujem da svako oseća da njihove reči utiču na život kompanije.

said by ldikó Gombolai