Brza digitalna komunikacija sa radnicima sa plavom kragnom

O našoj partnerskom društvu

Summit D&V Kft. radi na tri različite lokacije, a 170 zaposlenih uvozi i servisira automobilske delove. Demografija zaposlenih je uglavnom muškog pola (80 odsto), od kojih je 80 odsto zaposleno u plavoj kragni. Demografija uzrasta je raznovrsna, svaka grupa od startera karijere do zaposlenih spremnih za penziju zastupljena je u kompaniji

Glavni izazovi interne komunikacije

  • Dobijanje važnih informacija svakom zaposlenom na vreme.
  • Pružanje mogućnosti zaposlenima da odgovore.
  • Smanjenje administrativnog rada tradicionalnih kanala komunikacije(npr. bilten, oglasna tabla).

Rešenje

Samit D&V Kft. pronašao je rešenje za navedene izazove u Blue Colibri Aplikacija interna aplikacija za komunikaciju. Platforma je uvedena na početku pandemije, a dostigla je 70 odsto instalacije u roku od 1-2 dana.

"Poboljšanje nas je stiglo u najboljem trenutku. Naš tim je shvatio poentu i priredio joj pozitivan prijem. Naši saigrači znaju da platforma služi njihovom interesovanju, jer je ovo najbolji način da se iz prve ruke saznaju o vestima kompanije"

Anikó Zsákovics, Summit D&V kft., HR asistent

Od njegovog uvođenja, 90% zaposlenih u Summit D&V-u se prijavilo na platformu i aktivni su korisnici. Minimalnih 10% koji nisu preuzeli aplikaciju čine pre svega saigrači sa dugotrajnog bolovanja, koji još uvek nisu imali priliku da razumeju i iskoriste platformu, kao i 1-2 saigrača koji nisu imali pravi uređaj. Digitalizacija i modernizacija internih komunikacija unutar kompanije rezultirala je bržom razmenom informacija i mogućnošću da zaposleni odgovore na vesti.

"Ranije je svaka povratna informacija koju smo imali prikupljena kroz poduži proces koji je podrazumevao prikupljanje i obradu podataka zasnovanih na papiru. Od kada smo počeli da koristimo Blue Colibri Aplikacija Interna aplikacija za komunikacije, naša kompanija može mnogo efikasnije da radi. Možemo da koristimo novodostojne ljudske resurse i vreme na drugim stvarima."

- reče Anikó Zsákovics

O Blue Colibri Aplikaciju

Blue Colibri Raznovrsni skup funkcija aplikacije značajno je pomogao internoj komunikaciji Summit D&V Kft.-a tokom pandemije. Kratke objave i vesti koje hvataju pažnju direktno su obavestile saigrače o to-dosu, beneficijama i otvaranju kompanije. Od početka karantina, Summit D&V Kft. je koristio onlajn upitnike da proceni ko ima simptome koji ukazuju na potencijalnu infekciju i kome je, između ostalog, potrebna kakva podrška, uključujući brigu o deci. Na taj način, aplikacija je pružila podršku u zaštiti od virusnog širenja. Svi su mogli da pristupe smernicama, zauzetim rasporedima, prednostima procesa prijave, vestima vezanim za pandemiju, kao i promenama rasporeda rada u bazi podataka dokumenata na mreži, u bilo kom trenutku, sa bilo kog mesta.

Rezultati i dostignuća

  • Interna komunikacija je postala znatno brža.
  • Saigrači sada imaju priliku da pruže momentalne povratne informacije o pitanjima koja ih uključuju.
  • Kompanija može bolje da angažuje zaposlene u kompanijom životu, kroz planiranje događaja i ankete o zadovoljstvu na radu.
  • Administracija koja je došla sa papirnom komunikacijom znatno se smanjila.
"Naši saigrači znaju da se njihovo mišljenje računa. Ovo je izuzetno važno u zadržavanju zaposlenih. U budućnosti, brža i modernija komunikacija može da radi na povećanju angažovanja i posvećenosti našeg kolege"

Aniko nam je rekao.