Kako digitalizacija procesa procene performansi može da transformiše vaše poslovanje

Čovek bi pomislio da u današnje vreme ne morate nikoga da ubeđujete da je digitalizacija poslovnih procesa sada ključni faktor za ostanak na tržištu. Inovativne kompanije već izdvajaju finansijska sredstva za to u godišnjoj fazi planiranja, a nije retkost da regrutuju specijalistu sa iskustvom u digitalizaciji procesa.

Jedna od oblasti koja bi mogla da ima veliku korist od digitalizacije je proces procene performansi. Iskorišćavajući dostupne tehnologije, organizacije mogu da procenu performansi utječu na efikasniju, objektivniju i informacijama pokrenutu. Koje su tačno prednosti izbora odgovarajuće platforme razvijene za proces umesto procesa procene performansi zasnovanog na papiru ili excela? U našem članku sastavili smo najubedljivije argumente za vas!

Ušteda vremena i resursa 

Digitalizacija procesa procene performansi može uštedeti vreme i resurse. Digitalne alatke omogućavaju menadžerima da automatizuju zadatke koji se ponavljaju, kao što su slanje podsetnika i tok praćenja. Na primer, umesto da ručno podsećaju zaposlene da dovrše samoprocenu, digitalne alatke mogu da pošalju automatizovane podsetnike koji podstiču zaposlene da završe procenu na vreme. Pored toga, digitalne alatke omogućavaju menadžerima da prate napredak zaposlenih ka svojim ciljevima i pruže povratne informacije u realnom vremenu, umesto da čekaju do godišnjeg pregleda učinka.

Doslednosti 

Jedna od njenih glavnih prednosti je što smanjuje greške i obezbeđuje da svako dobije fer i doslednu procenu na osnovu istih kriterijuma. Tradicionalne procene performansi mogu biti subjektivne, a različiti menadžeri drugačije procenjuju performanse. Digitalizacijom procesa možemo osigurati da se svi procenjuju u odnosu na iste kriterijume, smanjujući pristrasnost i obezbeđujući pravednost.

Transparentnost 

Digitalna procena performansi pruža veću vidljivost i transparentnost tokom celog procesa procene, što olakšava zaposlenima da razumeju njihove performanse i preduzmu neophodne korake za poboljšanje.

Efikasnije povratne informacije

Digitalne alatke mogu da olakšaju neprekidne povratne informacije, što olakšava menadžerima da daju pravovremenu, konstruktivnu povratnu informaciju članovima tima. Umesto da čekaju na godišnju procenu performansi, digitalne alatke omogućavaju menadžerima da pruže povratne informacije u realnom vremenu kada se pojave problemi. Ove tekuće povratne informacije mogu pomoći zaposlenima da reše probleme sa performansama.

Ispitivanje podataka

Digitalizacija procesa procene performansi omogućava organizacijama da efikasnije prikupljaju i analiziraju podatke o performansama, identifikuju trendove i donose odluke vođene podacima kako bi poboljšale procese i prakse. Analizom podataka o performansama, organizacije mogu da identifikuju vrhunske izvođače i oblasti za poboljšanje. Ovi podaci se zatim mogu koristiti za informisanje odluka o unapređenjima, obuci i mogućnostima razvoja, čime se obezbeđuje da organizacija ulaže u svoju najvredniju imovinu - svoje ljude.

Digitalizacija procesa procene performansi može pomoći organizacijama da poboljšaju kvalitet i efikasnost svojih praksi upravljanja performansama, što dovodi do poboljšanja učinka zaposlenih, angažovanja i zadržavanja. Korišćenjem digitalnih alatki za automatizaciju i unapređenje procesa procene performansi, organizacije mogu da smanje greške i pristrasnosti, uštede vreme i resurse, poboljšaju transparentnost i povratne informacije i analiziraju podatke da bi donele odluke vođene podacima. Kako su prednosti digitalizacije procesa procene performansi jasne, organizacije koje to još nisu učinile trebalo bi da razmotre prelazak na digitalnu procenu performansi kako bi poboljšale svoje prakse upravljanja performansama.

Preko naše platforme moguće je digitalizovati mnoge HR procese. Ako želiš da znaš kako Blue Colibri može pomoći i vama da digitalizujete svoj proces procene performansi, kontaktirajte nas i naše kolege će vam dati demonstraciju putem online sastanka!