Blue Colibri Pramenovi 2022

Kao i mnoge kompanije, 2022. je bila izazovna godina za nas na mnogo načina, i ponosni smo što smo godinu završili brojnim novim dešavanjima i dostignućima. Mnogi novi i odlični partneri su rekli "da" Blue Colibri App, zastupljeni smo na prestižnim događajima u inostranstvu i bili smo domaćini sopstvene profesionalne konferencije.

2022. u brojevima:

  • Došli smo do prekretnice od 100 ugovoreih partnera
  • Uspešno smo bili domaćini sopstvene konferencije i ceremonije dodele nagrada, Connect konferencije
  • Izlagali smo u više od 5 zemalja
  • Učestvovali smo na 27 događaja
  • Naš tim je narao na preko 35 ljudi
  • Popili smo preko 7845 šoljica kafe (nezavisna studija)
  • Razvijeno je i lansirano 6 novih funkcija

Šta ima novo u Blue Colibri Aplikaciju

Neograničena profesionalna podrška

Zadovoljstvo nam je da ponudimo našim partnerima širok spektar resursa, uključujući video zapise i dokumente koji se mogu preuzeti, kako bismo im pomogli da uspeju pre, tokom i nakon implementacije naše aplikacije. Sedam partnerskih Growth webinara je bilo hostovano 2022. godine, sa temama koje uključuju izgradnju online zajednice, aktivaciju i angažovanje najboljih praksi, kao i diskusije za okruglim stolom. Pored toga, sproveli smo redizajniranu komunikacionu radionicu na kojoj smo našim partnerima pružili praktične savete koje mogu primeniti u svakodnevnom radu. 

Ilustrovani opis kako digitalni onboarding i e-learning elped MFS Defense Zrt. za rast

Na našem novom redizajniranom sajtu, koji je otišao uživo u jesen prošle godine, nalazi se blog na kome specijalisti za internu komunikaciju i HR sada mogu redovno da pronalaze svež sadržaj. Pored stručnih članaka, podržavamo njihov rad besplatnim preuzimanjem e-knjiga i predložaka za planiranje i kreiranje sadržaja.* Volimo što možete odabrati željeni jezik u gornjem desnom delu stranice na novom sajtu. Brzina kojom radi automatski prevodilac nas ponekad iznenadi, ali budite uvereni da naš prevodilački tim marljivo radi na otklanjanju bilo kakvih grešaka i temeljno korekturi svakog novog teksta.

**Najbrži način da saznate više o novom sadržaju je da se pretplatite na naš newsletter, gde su i materijali koji se mogu preuzeti takođe odmah dostupni bez potrebe za registracijom.

Dešavanja u aplikaciji: dodatna komponenta prevodioca, nove funkcije

Kao što je to bio podatak na sajtu, više ne postoji jezička barijera za korišćenje Blue Colibri Aplikacija, kao Google Translator plugin je integrisana u naš sistem. Ovo je od velike pomoći i za administratore kompanije i za korisnike: bez obzira na kom jeziku je sadržaj objavljen, aplikacija će ga prikazati u skladu sa skupom korisničkog jezika. To će unutrašnju komunikaciju učiniti glatkom i pomoći zaposlenima prvog dana rada sa automatizovanim pravnim dokumentima, na primer, jer se ugovor o radu može automatski popuniti i poslati. Da ne spominjem činjenicu da se u višejezičkom korporativnom okruženju do svih zaposlenih može doći bez potrebe za posebnim prevodilačkim timom ili razvojem različitih interfejsa za svaki jezik.

Nema više ilustracije jezičkih barijera

Nova funkcija naše aplikacije "Recognitions", uvedena prošlog leta, omogućava radnicima da šalju personalizovano digitalno "hvala" i prepoznavanje "razglednica" jedni drugima u okviru aplikacije. Preko 12.000 kartica i poruka zahvalnosti i priznanja poslato je kroz naš sistem od njegovog pokretanja, čime se efikasno podržava kultura povratnih informacija mnogih naših partnera. Pored toga, unapredili smo napore za regrutovanje i učinili rad HR-a jednostavnijim uvođenjem interne funkcije upućivanja zaposlenih u sistem. 

Ilustracija novih događaja: Bilten, Priznavanje, Pravni dokumenti, Prevođenje automatizovanog sadržaja, Povratne informacije, Uputnica zaposlenog

Do kraja 2022. više od 84.000 korisnika imalo je pristup aplikaciji. Naša aplikacija se koristi u 14 različitih sektora, a prisutna je u većem deo B2B segmenta. U isto vreme, Blue Colibri Aplikaciju je već ocenilo više od 30 klijenata na Gartner App-u, dobivši u proseku ocenu od 4,8 zvezdica! 

Blue Colibri Year Review ilustracija sa GetApp, Capterra i Software Advice bedževa od 4,8 zvezdica

Ostvarili smo veliki cilj za 2022. godinu proširenjem na međunarodnom nivou; naša misija je da unapredimo internu komunikaciju u preduzećima širom sveta. Uz podršku za 16 jezika i prevodioca u aplikaciji, našu aplikaciju efikasno koristi osoblje u 10 zemalja.

Događaji i priznanja

Takođe smo prisustvovali brojnim profesionalnim događajima na kojima smo bili u prilici da prikažemo naša digitalna rešenja, upoznamo naše korisnike i prisustvujemo drugim motivacionim prezentacijama. Pored najvećih HR festivala u Mađarskoj, posetili smo i Nemačku, Tursku, Rumuniju, Poljsku, Hrvatsku i Srbiju.

Blue Colibri štand na događaju
  • Naše rešenje za e-učenje e-learning dobilo međunarodno priznanje u Berlinu
  • Naša zajednička aplikacija sa Wellis Hungary, na osnovu funkcije Recognitions, bila je finalistkinja HRKOMM nagrade
  • Naša suosnivačica i izvršna direktorka, Viktória Takács-Fulai, dobitnica je Specijalne nagrade menadžera budućnosti, ljubaznošću Udruženja menadžera i MetLife Mađarske, primljene na gala večeri nagrade Menadžer godine (zvana Oskar za mađarske poslovne lidere)
  • Po treći put smo učestvovali na Zukunft ličnoj konferenciji u Nemačkoj

U meрuvremenu, toliko smo se dobro uиevali da smo sami odluиili da organizujemo jednu! Prva Connect konferencija je bila uspešna mimo naših najoptimističnijih očekivanja (pročitajte našu rekapitulaciju ovde), a takođe smo održali i prvu Connect Awards ceremoniju tokom konferencije. Na konferenciji su održane prezentacije, studije slučaja i panel diskusije sa više od 50 govornika koji predstavljaju najveće kompanije u Mađarskoj, a na kojima su obuhvaćene teme kulture, sadržaja, kanala i angažovanja.

Poveži fotografiju konferencije

Kao rezultat ogromnog odgovora na konferenciju, odlučili smo da pokrenemo nedeljni onlajn časopis fokusiran na pomenute teme, pod nazivom Connect Magazine. A za one u HR i oblasti komunikacije, Connect konferencija će se vratiti 2023. godine, 20. aprila.

Sve plaviji tim koji se širi

Kontinuirano razvijamo ne samo našu aplikaciju već i naš tim: na jesen smo održali dvodnevni bootcamp, gde smo se fokusirali na strateški razvoj i planiranje, pored proslave našeg 100. partnera. 

Blue Colibri tim u bootcamp-u

Takođe smo planirali brojne žurke i druge događaje kako bismo podstakli timski rad. Treću godišnjicu smo proslavili u februaru, održali kuvar u junu, i zahvalili se jedni drugima u novembru. U decembru smo održali našu zabavu krajem godine i Božića, što smo uspeli da uradimo u novoj, moderniju kancelariju. Taj potez je bio preko potreban jer je naš tim do kraja godine porastao na 34 osobe sa 15 novih članova.

U 2023. planiramo da nastavimo našu globalnu ekspanziju i pružimo još bolje usluge našim partnerima i potencijalnim korisnicima. Naša misija je da izgradimo najkorisnije platforme za zaposlene, da se uspostavimo kao vodeća sila u oblasti interne komunikacije i ljudskih resursa, kao i da pružimo stručne smernice i sadržaj našim poslovnim partnerima i drugim zainteresovanim profesionalcima.

Za naš profesionalni sadržaj posetite naš blog, i ne zaboravite da se registrujete za ovogodišnju Connect konferenciju!